Dyrekort, Fifa, Ryanair og Alternativet: Bezzerwizzer lancerer Året Der Gik 2015

Den danske spilproducent Bezzerwizzer lancerer til november quizspillet Året Der Gik 2015. Årsquizzen indeholder 600 spørgsmål om 2015s store og små begivenheder og er blevet en tradition i mange danske hjem.

BEZZERWIZZER Året Der Gik lanceres for fjerde år i træk i Danmark. De foregående år har over 30.000 quizglade danskere set tilbage på det forgangne år med årsquizzen, som egner sig perfekt til årets mandelgave eller gaven til den bedrevidende vært eller værtinde ved julens sammenkomster.

”Det er tydeligt, at danskerne er vilde med idéen om at kåre årets største Bezzerwizzer og samtidig huske tilbage på begivenhederne i det forgange år”, fortæller Bezzerwizzers grundlægger, Jesper Bülow, og fortsætter: ”Vi er overraskede over spillets store succes og er stolte af at have skabt en tradition, der samler venner og familie rundt om julebordet.”

600 spørgsmål om Året Der Gik

En runde af Året Der Gik 2015 består af fire spørgsmål indenfor 150 forskellige emner fra det forgangne år. Emnerne er vidt forskellige og omfatter i år for eksempel: Superhelte, Hvem tweetede?, Ups!, Udenlandske ørehængere, Fifa-farcen, Små Skandaler, Økonomi på Græsk, Årets nye ord, Stemt ud, Kendiseffekten, Fusere, Der streames, Jævnet med jorden, Retten har talt, og I stormvejr. Ligesom i de andre Bezzerwizzer-spil gælder det om at kende både sine egne og modstandernes styrker og svagheder indenfor paratviden.

Spørgsmål fra kortet ’Nu er det nok’:

A. Hvad hedder den populære og kontroversielle engelske tv-vært, der i 2015 blev fyret fra programmet ‘Top Gear’, efter at han havde slået en af programmets medarbejdere?
B. Hvilken gadget til mobiltelefoner blev forbudt på adskillige museer, festivaler og fodboldstadioner verden over i 2015?
C. Prins Henrik bekendtgjorde i 2015, at han stopper med selv at producere vin på sit vinslot og bortforpagter vinmarkerne. Hvad hedder det franske slot, som regentparret købte i 1974?
D. En række markante politikere genopstillede ikke til valget i 2015. En af dem var blandt Folketingets mest erfarne: De Konservatives Per Stig Møller. Hvilken ministerpost bestred han fra 2001-2010?

Svar: A) Jeremy Clarkson B) En selfiestang C) Château de Cayx D) Udenrigsminister

DK2015_AAben